top of page

Nagyszerű híreink vannak a téli sportok szerelmeseinek, mert hosszú idő után megérkezett a tél Parajdra is. De melyik pályákat ajánljuk?


Bogdan sípálya

A Telegdy Homes-tól 15km-re található. A Bogdán Sí- és Szabadidőközpont 1200 méter tengerszint feletti magasságban helyezkedik el Parajd község és a Bucsin tető között, a 15-ös kilométerkőnél. A gyönyörű hegyvidéki környezetben elhelyezkedő Bogdán-tető nagyszerű lehetőséget biztosít a látogatók számára felfedezni a természet szépségeit. Festői táj, hegyek és erdő látványa, friss levegő és fenyő illat csalogatják a pihenni vagy sportolni vágyó vendégeket.

Sokoldalú kikapcsolódási lehetőségei révén a Bogdán Sí- és Szabadidőközpont egy nagyszerű hely a téli sportok gyakorlásához, a kirándulásokhoz illetve más szabadidős tevékenységekhez.


Télen a téli sportok szerelmeseinek a Bogdán Sípálya ideális hely egy nagyszerű síszezon eltöltésére. A többi évszakban az ide látogató turisták a Bogdán Menedékház nyújtotta lehetőségeket élvezhetik, valamint felfedezhetik a környéket.


A síszezon Február 2.-án kezdődik.

Partia de schi bogdan Ski Praid

Ski Resort Sovata

A Telegdy Homes-tól 15km-re található. A sípályát az év majdnem 6 hónapjában hó borítja és a síelők minden kategóriájának megfelelő, a haladótól a kezdőkig. A pálya hosszúsága 1200 méter, a felvonó útvonalán 262 méteres szintkülönbséggel.


A lejtő egy 1000 méter hosszú, 262 méteres magasságkülönbségű ülőlift-berendezéssel, valamint egy 300 méter hosszú ülőlift-berendezéssel rendelkezik a kezdők oldalán, és naponta hóágyúkkal tartják karban.


Ski resort sovata Schi Praid

Madarasi Hargita

A Telegdy Homes-tól mindössze 72km-re található a Madarasi Hargita a Hargita hegyvonulatának a legmagasabb (1801 m) része, többszörösen megénekelt, a székelyek “Szent hegye”. Csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a terjedelmes, 20 – 25 km széles Hargita-fennsíkra, a Libán-tetőre, a Görgényi havasokra, Gyergyói havasokra, Hagymás hegységre. Nyugati irányban látszik az Ivó-feje, Berszán-sarok, Kecskevész-szikla, mögöttük csaknem az egész Erdélyi-medence.


A síközpont 6 pályából áll és a kezőktől a haladókig mindenki megtalálja a számára ideális pályarészt. Összhosszúság: 4,5km.


"Havas Bucsin" sípálya

A Telegdy Homes-tól mindössze 20 km-re található. A síszezon 2023.01.28-án nyílik meg. Azok számára akik nem síelnek, kipróbálhatják a speciálisan erre a célra kialakított szánkópályát is.
Havas Bucsin Schi Praid

Forrás: bucsin.ro


"Veresvirág" sípálya

A Telegdy Homes-tól 50 km-re, Gyergyószentmiklós közelében található a Veresvirág sípálya. Az 1129 m magasan fekvő síterep, 2 km hosszú sípályával várja a téli sportok szerelmeseit. A pálya éjszakai sízés lehetőségét is biztosítja.

Veresvirag partie de schi Praid

Bujdosó sípálya

A Telegdy Homes-tól 23km-re. A síszezon 2023.01.28-tól kezdődik. Azok számára akik nem síelnek, kipróbálhatják a hószánozás elményét illetve speciálisan erre a célra kialakított szánkópályát is.

bucsin partie de schi praid
bottom of page